OntbijtDatum 03/10/2018

Statix wil het eerste semester goed inzitten en dat doen we deze keer met een gezellig ontbijtje. Statix trakteert!

Zij die zin hebben in een lekkere koffiekoek met een glaasje cava of fruitsap om te ontspannen tussen de lessen door of gewoon goedgezind hun dag in te zetten, zijn meer dan welkom!

 • Locatie: Theokot
 • Datum: woensdag 3 oktober
 • Tijd: tussen 09u30 en 11u30

Wij kijken er alvast naar uit!

Openingslezing: De Vlaamse BouwmeestersDatum 08/10/2018

Altijd al willen weten hoe het nu eigenlijk gesteld is met het ruimtelijk gebruik in Vlaanderen? Kom dan zeker naar de openingslezing van Statix.

Statix opent het nieuwe academiejaar 18-19 in samenwerking met Leo Van Broeck, dé Vlaamse bouwmeester! Hij zal meer vertellen over de toekomst van het ruimtelijk beleid.

 • Locatie: KAST 01.07 (aula in het kasteel van Arenberg)
 • Datum: maandag 8 oktober
 • Tijd: 19u00

Nadien biedt Statix een gratis receptie aan met mogelijkheid tot kennismaking met het nieuwe bestuur.

Bob de BouwercantusDatum 07/11/2018
Bob de Bouwer Cantus

BOB DE BOUWER, kunnen wij het maken? BOB DE BOUWER, nou en of!

Op woensdag 7 november organiseert statix opnieuw dé befaamde Bob De Bouwer cantus. Haal dus alvast je mooiste Bob De Bouwer outfit uit de kast en dan zullen we samen een feestje bouwen in Loch Lomon (cantuszaaltje in ’t Adtje).

Prijs: €12 (bier) / €6 (water)

Deuren: 20u00
Io vivat: 20u30

Inscrhijven kan binnenkort via een link. De plaatsen zijn beperkt, daarom zullen bouwkundige studenten voorrang krijgen bij het inschrijven.

 • Locatie: Loch Lomon (cantuszaaltje in ’t Adtje)
 • Datum: woensdag 7 november
 • Deuren: 20u00
 • Io vivat: 20u30

PraatcaféDatum 29/11/2018
Banner Praatcafé

Op donderdag 29 november organiseert Statix de tweede editie van het praatcafé. Het praatcafé is een evenement waarin de student kennis kan maken met de professionele bouwkundewereld. Verwacht geen gladde verkoopsmensen, maar wel échte ingenieurs die hun stiel kennen en bijgevolg alle gewenste informatie uit de bedrijfswereld kunnen geven.

Hoe het praatcafé meer specifiek in zijn werk zal gaan evenals de bedrijven die aanwezig zullen zijn, wordt later aangekondigd. Wat wel al gezegd kan worden is dat we jullie om 20u in het thermotechnisch instituut verwachten!

 • Locatie: Thermotechnisch instituut
 • Datum: donderdag 29 november
 • Tijd: 20u00

Ontbijt 2.0Datum 18/02/2019

Ook het tweede semester willen we opnieuw goed inzitten met een lekker ontbijt en uiteraard... Statix trakteert!

Zij die zin hebben in een lekkere koffiekoek met een glaasje cava of fruitsap om te ontspannen tussen de lessen door of gewoon goedgezind hun dag willen inzetten, zijn meer dan welkom!

We nodigen je hiervoor graag uit op maandag 18 februari tussen 9:30 en 11:30 aan het Theokot.

Wij kijken er alvast naar uit!

 • Locatie: Theokot
 • Datum: maandag 18 februari 2019
 • Tijd: tussen 09u30 en 11u30

Terra ArcadiaDatum 22/02/2019 - 23/02/2019

Het weekend van 22 en 23 februari vindt opnieuw het jaarlijkse evenement, 'Terra Arcadia' van Arcadis, plaats. Hierbij krijg je een unieke blik op de werking binnen een ingenieursbureau als Arcadis. Je maakt kennis met een aantal ingenieurs, het management en de kantoren van Arcadis terwijl je werkt aan groepsopdrachtenn, kennismaakt met nieuwe technologieën en deelneemt aan interactieve workshops. Last but not least: eten, drinken én overnachting wordt door Arcadis voorzien.

De inschrijvingen voor dit evenement zijn afgesloten.

Meer info vind je op de site van Arcadis of op het Facebookevenement.

Business Course Battle : Witteveen+BosDatum 11/03/2019

Beste studenten burgerlijk ingenieur bouwkunde,

Met veel plezier nodigen wij jullie namens Witteveen+Bos uit voor de:

Witteveen+Bos business course battle: Statix (Leuven) vs. Poutrix (Gent)

Deze case-study staat in het teken van het project de Oosterweelverbinding in Antwerpen en zal plaatsvinden op het kantoor van Witteveen+Bos Belgium in Brussel-Steenokkerzeel.

Tijdens deze dag zul je uitgebreid kennismaken met ingenieursbureau Witteveen+Bos Belgium. In een team zul je met je medestudenten van Statix werken aan een grootschalig infrastructureel project; de Oosterweelverbinding. Daarbij strijden de teams van Statix tegen de teams van Poutrix. De burgerlijk ingenieurs bouwkunde van de beide universiteiten strijden naar het beste project! En niet alleen voor de faam, maar ook voor een mooie prijs!

Onder begeleiding van Witteveen+Bos ingenieurs maak je een ontwerp van het tracé van de ringweg rond Antwerpen, inclusief complexe aansluitingen op zowel tunnels, viaducten als op- en afritten in het dynamische havengebied van deze stad. Op deze wijze willen we je graag laten ervaren hoe het is om bij Witteveen+Bos te werken. We sluiten de dag af met een diner.

Deelname is volledig vrijblijvend. Het vervoer vanuit Leuven naar het kantoor van Witteveen+Bos Belgium wordt door Statix georganiseerd en door Witteveen+Bos betaald.

Wil jij nader met Witteveen+Bos Belgium kennismaken? Schrijf je dan in via volgende link, de deadline voor aanmelding is uiterlijk maandag 4 maart 2019.

Voor nadere informatie en/of vragen kun je contact opnemen met Statix of met Nora Vanderheijden (nora.vanderheijden@witteveenbos.com).

We zien je graag op 11 maart a.s.!

 • Locatie: kantoor Witteveen+Bos te Steenokkerzeel
 • Datum: maandag 11 maart 2019
 • Deadline inschrijving: maandag 4 maart 2019

Meet & Greet Jan De NulDatum 18/03/2019

Op onze grensverleggende bagger- en milieuprojecten, innovatieve offshore en civiele werken? We hebben ongetwijfeld een mooie bestemming voor jou! En je hoeft daarvoor niet noodzakelijk over zeemansbenen te beschikken. Of je nu aan boord gaat van onze wereldwijde vloot, aan het werk op kantoor of een binnenlandse werf: samen verleggen we grenzen!

Jan De Nul Group nodigt jou graag uit voor haar jaarlijkse Meet & Greet waar we tijdens een teamactiviteit elkaar beter kunnen leren kennen.

Daarna genieten we samen van een lekker diner en kan je aan verschillende collega ingenieurs al jouw vragen stellen. Er zullen ook 2 collega’s aanwezig zijn van onze HR afdeling aan wie je meer vragen kan stellen.

We kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen en leren kennen !

Inschrijven kan via volgende link.

FakfeestjeDatum 01/04/2019

Meer info volgt nog.